Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı

Fatih TURAN 0264 251 35 50 Dahili 1480
 Gülten KAPLAN 0264 251 35 50 Dahili 1482
 Tuğba SARIARSLAN  0264 251 35 50 Dahili 1482

1. İl içi temel ilaç ve tıbbi sarf malzeme listelerinin hazırlanmasını ve güncellenmesini sağlar.
2. Medikal depo kapsamındaki envanterin akılcı yönetimine ilişkin ihtiyaç / stok fazlası, azami stok seviyesi vb. hususlarda sağlık tesislerini takip eder, raporlar ve hastane idaresine durumu bildirerek, farkındalık ve eğitim faaliyetleri düzenler.
3. İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerinde medikal depo kapsamındaki taşınırların yönetimine ilişkin görev alan tüm personele danışmanlık ve eğitim hizmeti sunar. İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerinde görevli eczacıların, eczane personeli, TKYlere hastane eczacılığı hizmetleri süreçleri ve yazılım sistemleri hakkında danışmanlık hizmeti sunar ve koordinasyonu sağlar.
4. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesisleri ve diğer iller arasında gerçekleştirilecek stok devirlerini koordine eder. Hareket görmeyen medikal depo malzemelerinin takibini ve yazışmalarını yürütür.
5. Sağlık tesislerinde medikal depo kapsamında verilen siparişlerin takibini ve azami stok miktarını aşacak seviyede siparişlerin verilmesi halinde sipariş işlemleri sürecini yönetir.
6. İl içi medikal ilaç / medikal sarf ihalelerinin liste hazırlanması, sağlık tesislerinin talep değerlendirilmesi, ihale liste konsolidesi, MKYS (İş Zekası) veri çalışması, teknik şartname çalışmaları işlemlerinin yürütülerek ihale edilmek üzere satın alma birimine teslim edilmesi.
7. DMO ile Bakanlığımızca imzalanan protokol kapsamında sağlık tesislerinin ihtiyacı olan ilaç, tıbbi sarf, nükleer tıp ürünleri,  oksijenatör alımı, SGK plazma ürünlerinin alımı, vitamin K1, hemodiyaliz solüsyonları ve muayene eldiveni taleplerinde kamu zararının oluşmaması için sağlık tesislerinin depolarına tek tek bakılarak optimum düzeyde uygun miktarlarda siparişleri onaylamak.
8. DMO ya başvuruda bulunan firmaların ilk numune değerlendirme süreçleri ile muayene red işlemleri yazışmalar ve KHGM geri bildiriminde bulunmak.
9. DMO Sağlık Markette mevcut olan Hastabaşı Katalog- Katalog - İhale siparişlerinin talep-onay-sipariş-telimat-muayene-maueyene red-uygunsuz ürün-sipariş iptal süreçlerinin hepsinde sağlık tesislerindeki tkyler ile beraber işlemleri yapmak ve takibini sağlamak ve yazılımsal olarak destek vermek.
10. DMO nun ilimizde teslim ettiği ürünlerde sağlık tesisince muayene kabulden geçmeyen ürünlerde ilimizde komisyon kurmak ve nihai kararın vermek.
11. Mesleki temas (HIV) için ilimizde oluşturulan komisyonca kullanılacak ilaçların belirlenmesi ve takibinin yapılması.
12. Biyomedikal tüketim ihale planlanması- talep toplanması-iş zekası-teknik şartname-ihale sipariş takibi-iş artış-iş eksiliş tüm süreçlerinin gerçekleştirilmesi.
13. İl dışından gelen ilaç suistimallerini ilimiz sağlık tesislerine yazmak, il içinden geleni de 80 İSM'ye duyurmak.
14. OBDK yazılarını Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yazmak ve takibini yapmak.
15. Satın alma tarafından yapılan ihalelerin sipariş işlemlerinin takip ve onay işlemlerini koordine etmek.
16. İlimiz tarafından yapılan ihalelere ait iş artış ve eksiliş işlemlerini takip etmek.
17. Sağlık tesislerinde ilaç ve tıbbi sarf malzeme depo koşullarının denetlenmesi ve gereği halinde iyileştirme çalışmalarının yapılması için idareye rapor sunar; planlanan iyileştirme çalışmalarını koordine eder.
18. Yukarıdaki işlemlere tüm personeller vakıf olup, çekirdek kadro ile ildeki sağlık tesislerine hizmet vermektedirler.
19. İl Sağlık Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

Biyomedikal Mühendislik Hizmetleri

Uzman: Ecz. Sevcan Sema İNCE0264 251 35 50 Dahili 1514

Faruk Sanberk KIZILTAŞ 0264 502 43 67
 Mustafa Gökhan UÇMAK 0264 502 43 67
 Ertuğrul ŞAHİN 0264 502 43 67
 Yılmaz KORKMAZ 0264 502 43 67
 Kemal Selçuk KOÇAK 0264 502 43 67
 Sıla UMUTLU 0264 502 43 67
 Enes CESUR 0264 502 43 67

1. Sağlık tesislerinde ve ambulanslarda bulunan tıbbi cihazların bakım, onarım, kalibrasyonlarının yapılması ve kalibrasyonları yapılan cihazların sertifikalarının düzenlenmesi.
2. Tıbbi cihazların demontaj ve montaj işlemleri.
3. Tıbbi cihazların satın alımında, onarımında ve bakımında piyasa araştırması, şartname hazırlığı, takibi vb.
4. Tıbbi cihazların hurdaya ayrılması ve yönetimi.
5. Araştırma, geliştirme, batarya ve malzeme üretimi.
6. Faaliyet alanlarıyla ilgili eğitim programı hazırlayarak uygulamak ya da uygulatmak, görev alanıyla ilgili araştırmalar yapmak, konu hakkında sempozyum, panel, çalıştay, seminer vs. etkinlikleri düzenlemek ve düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklere katkı ve/veya katılım sağlamak.
7. Görev alanı ile ilgili veri toplamak, analiz ve raporlama çalışmalarını yapmak ve /veya yaptırmak.
9. İl Sağlık Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

04 Ekim 2024