Sağlık Hizmetleri Başkanlığı

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

Birim Sorumlusu

Erkan YAMAÇ 
Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 




Birim Personeli


Semih ÇETİN
Güray GÖKDUMAN
Nevin YENER YAMAÇ



Birim Görevleri 


1. Afet, olağandışı ve acil durumlarla sağlık hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulacak haberleşme, ilaç, tıbbı ve teknik malzemelere yönelik planlama yapmak, koordine etmek ve yürütülmesini sağlamak.
2. Acil durum ve afetlerde sağlık afet koordinasyonunun sağlamak, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) oluşturulması , işletilmesi ve gerekli araç, donanım ve malzeme temininin sağlanması, UMKE personelinin eğitim, tatbikat ve faaliyetlerini planlanması , gerçekleştirilmesi ve raporlanması işlemlerini yürütmek.
3. Sağlık kurum ve kuruluşlarının sivil savunma ve seferberlik hizmetlerinin  planlanması ve yürütülmesi ile sağlık afet planlarının hazırlanmasını ve uygulanmasını koordine etmek.
4. Acil durum ve afetlerde tıbbı kurtarma ve acil sağlık hizmetlerini ilgili tüm taraflarla iş birliği ve koordinasyon içinde sağlamak.
5. Afet dönemi soması normal duruma geçilmesine kadar ihtiyaç duyulan her türlü sağlık hizmetinin sunulması ile ilgili tedbirleri almak, iş birliği ve koordinasyonu sağlamak.
6. Afetlere yönelik hizmet standartlarını ve çalışma esaslarını belirlemek, afetlerde sağlık hizmetleri için gerekli personel planlamasını yapmak.
7. İl düzeyinde sivil toplum örgütleri ile iş birliği içinde sağlık ve insani yardım faaliyetlerine katılmak ve sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunu sağlamak.
8. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer ve Endüstriyel (KBRN-E) maddeler ile ilgili meydana gelebilecek her türlü kaza, saldırı veya sabotaj durumlarında sunulacak sağlık hizmetleri ile ilgili planları yapmak, organize etmek, uygulamak.
9. Afet ve olağandışı durumlarda ihtiyaç duyulacak malzemelerin , afet öncesi, sırası ve sonrasında  depolama  ve  tahsis  hizmetlerini sağlamak.
10. Faaliyet alanlarıyla ilgili eğitim programı hazırlayarak uygulamak ya da uygulatmak, görev alanıyla ilgili araştırmalar yapmak, konu hakkında sempozyum, panel, çalıştay, seminer vs. etkinlikleri düzenlemek ve düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklere katkı ve/veya katılım sağlamak.
11. İl Sağlık Müdürü  tarafından  verilen  benzeri  görevleri yapmak.

26 Eylül 2024