2023 Yılı Kasım Dönemi İl İçi Yer Değişikliği Kurası
30 Ekim 2023

2023 Yılı Kasım Dönemi İl İçi Yer Değişikliği Kurası

İLAN METNİ

1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 371. maddesi ile 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa dayanılarak hazırlanan ve 25.02.2019 tarih ve 88088132 barkod sayısı ile yürürlüğe giren “Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergesi” ne istinaden söz konusu kura aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılacaktır.
USUL VE ESASLAR
1-Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine ilişkin Yönergesinin Atama Dönemleri Başlıklı 7. Maddesine istinaden 30.10.2023-03.11.2023 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde müracaatlar kabul edilecektir.
2-Tayin başvurusunda bulanacak personel başvuru evrakını (İl içi atama ve nakil talep formu) süresi içerisinde sağlık tesisi evrak kayıt birimine teslim etmesi gerekmektedir. İmzasız olanlar ile 03 Kasım 2023 tarihi mesai bitiminden sonra başvuruda bulunanların talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır. 

3-Tayin başvurusu müracaat tarihleri arasında, aktif olarak görev yapılan birime yapılacak olup, herhangi bir nedenle il dışına görevlendirilen personel başvurularını başvuru formu ile birlikte Müdürlüğümüz sakarya.bilgiedinme@saglik.gov.tr email adresine yapabileceklerdir. (112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve Komuta Kontrol Merkezinde görev yapan personel başvurusunu İl Ambulans Servisi Başhekimliğine yapacaktır) başvurulan sağlık tesisi başvuruları DYS üzerinden (AYRICA FİZİKİ EVRAK GÖNDERİLMEYECEK) üst yazı ile 06.11.2023 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz evrak birimine gönderecektir.
4-Geçici olarak görev yapan personel tayin talebinde bulunabilecektir. Geçici olarak görev yapan personelin ilan metninin 3. Maddesinde belirtilen hususlara göre başvuru yapması gerekmektedir. 

5-Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için personelin ilimizde 03.11.2022 tarihinden itibaren (son 1 yıl) fiilen çalışıyor olması gerekmektedir.
6-657 sayılı Kanunun 4/A maddesine göre istihdam edilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan kadrolu personel ilan edilen münhal kadrolara unvan ve branşlarını dikkate alarak başvuruda bulunacaklardır. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilen, 663 Sayılı KHK 45/A maddesine göre çalışanlar kuraya başvuruda bulunamayacaktır.

7-Devlet Hizmet Yükümlüsü (DHY) olan personel başvuruda bulunamayacaktır. Kura son başvuru tarihi itibariyle DHY görevini tamamlayanların başvurusu kabul edilecek, (kurada yerleşmesi halinde) ÇKYS’den DHY bitirme işlemi sonucu ataması yapılacaktır.

8-4924 sayılı Kanuna tabi personel ile Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında Sözleşmeli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanı olarak görev yapan personelin başvuruları kabul edilecektir. Yerleştirme sonuçlarına göre naklen atanmaya hak kazanan personelin yerleştirme sonuçlarının ilanından itibaren en geç 1 ay içerisinde sözleşmesini feshetmesi gerekmektedir. Aksi halde ataması yapılmayacak ve kuradan doğan hakkını kaybedecektir.
9-663 sayılı KHK’nın 42. Maddesi gereğince sözleşmeli olarak görev yapan personelin başvuruları kabul edilecektir. Yerleştirme sonuçlarına göre naklen atanmaya hak kazanan personelin ataması yapılacak olup; sözleşmenin bitimine müteakip 1(bir) ay içerisinde başlamayan personelin atama kararı iptal edilecektir.
10-Müracaat edenlerin yerleştirme işlemleri 01.07.2023 tarihine göre hesaplanan ve Bakanlık tarafından ilan edilen hizmet puanına göre en yüksek hizmet puanından düşük puana doğru yapılacaktır. Hizmet puanlarında eşitlik olması durumunda hizmet süresi fazla olan, hizmet süresinin de aynı olması halinde ise kura ile yerleştirme işlemi yapılacaktır.
11-Tercih sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur.
12-Aktif nöbet tutamaz raporu olanlar, gece nöbeti verilemeyecek olanlar, uzun süre ayakta çalışması uygun olmayanlar 2. ve 3. basamak sağlık kurumlarına başvuruda bulunamayacaklardır. 

13-Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecektir. Bu kapsamda yerleşen personelin 30 (otuz) gün içerisinde göreve başlamalıdır. Atama tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde yeni görevine başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları iptal edilecektir.
14-İlan edilen münhal kadrolar haricindeki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
15-Müracaat usullerinin ve münhal kadroların ilan edilme tarihinden önceki son 2 (iki) yıl içerisinde disiplin incelemesi/soruşturması nedeniyle görev yeri değişen personelin eski birimine yapacağı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
16-Atama başvuruları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca 07.11.2023 – 08.11.2023 tarihleri arasında değerlendirilecek, uygun görülen ve görülmeyen yer değişikliği talepleri (ret gerekçeleri ile birlikte) en geç 08.11.2023 tarihinde Müdürlüğümüz web sayfasında (https://sakaryaism.saglik.gov.tr/)  yayınlanacaktır. Bu duyuru tebligat yerine geçecek olup ayrıca kişilere yazılı tebligat yapılmayacaktır.
17-Personel itirazlarına dair dilekçelerini 09.11.2023 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimine teslim edeceklerdir.
18-İtiraz başvuruları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve nihai kararlar en geç 10.11.2023 tarihinde Müdürlüğümüz web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca kişilere yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
19-Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu durumda olanların atamaları yapılmış ise iptal edilecektir. 
20-İl İçi yer değişikliği talebi uygun görülen personelin ayrılış ve başlayış işlemleri atama karar tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde gerçekleştirilecektir. Ayrılış ve başlayış işlemleri (belgelenebilir mücbir sebepler haricinde) aynı gün tamamlanacaktır. Söz konusu sürede ayrılış ve başlayış işlemlerini yapmayan personelin ataması iptal edilecektir.
21-Atamasını iptal ettiren veya atandığı yere başlamayanlar bir sonraki İl İçi Yer Değişikliği kurasına başvuruda bulunamayacaktır. 2023 Yılı Mayıs Dönemi İl İçi Yer Değişikliği Kurasında yerleşmiş olup, kendi istekleri ile atama kararını iptal ettirenler ile atanmış oldukları sağlık tesislerine süresi içinde başlayış yapmayanlar bu kurada tercihte bulunamayacaklardır.
22-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında münhal ilan edilen tüm kadrolara 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği kadrosu dışındaki personelden başvuru alınmayacaktır. 
23-İl Sağlık Müdürlüğü il içi yer değişikliği kura takvimi içerisinde web sayfasında (https://sakaryaism.saglik.gov.tr/) duyurmak suretiyle kura takvimini değiştirme, münhal kadro açma/iptal etme, müracaat kısıtlamasında değişiklik yapma ve kurayı iptal etme hakkına sahiptir.    

MÜRACAAT KISITLAMALARI
24- Sürücü kadrolarına başvuruda bulunan personelin değerlendirme tarihi itibariyle görev yaptığı birimdeki kadrolu aktif nöbet tutan sağlık personeli (şoförlük yapan sağlık personeli hariç) (ATT+AABT+Toplum Sağlığı)  sayısının 7 (yedi)’nin altına düşmesi durumunda başvurular değerlendirme dışı tutulacaktır.
25-Başvuruda bulunan personelin değerlendirme tarihi itibariyle görev yaptığı birimdeki kadrolu aktif nöbet tutan sağlık personeli (şoförlük yapan sağlık personeli hariç) (ATT+AABT+Toplum Sağlığı)  sayısının  (8) sekiz’ in altına düşmesi durumunda başvurular değerlendirme dışı tutulacaktır.
26-Başvuruda bulunan personellerin değerlendirme tarihi itibariyle görev yaptıkları birimdeki kadrolu aktif nöbet tutan sürücü (ATT/AABT, Toplum Sağlığı) sayısının 4 (dört)’ün altına düşmesi halinde (Sürekli İşçi değerlendirilmeyecek) bu alanda çalışanların başvuruları değerlendirme dışı tutulacaktır.
27-Sürücü sağlık personeli münhali olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarına başvurularda yerleştirme işlemlerine öncelikle Sağlık Memuru (İlk ve Acil Yardım)  ardından Sağlık Teknikeri (İlk ve Acil Yardım) unvanından başlanacaktır. Sürücü Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı) unvanındaki personelin başvuruları kabul edilmeyecektir. Sürücü kadrolarına başvuru yapıp, mücbir sebepler hariç 1 yıl içerisinde sürücülük görevini bırakan personelin ataması ihtiyaç duyulan istasyona resen yapılabilecektir.
28-İlan tarihi itibari ile son 1 (bir) yıl içerisinde herhangi bir sebeple kadro yer değişikliği yapılan 112 personelinin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
29-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personelin tercih yapılan unvanlarda ilan tarihi itibari ile son 3 ay içerisinde fiilen yaptığı aktif görevi değerlendirmelerde esas alınacaktır.
30-İl Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Uzman Tabip Aile Hekimliği kadrosuna Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
31-İl Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Uzman Tabip Halk Sağlığı Uzmanı kadrolarına Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
32-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Anesteziyoloji ve Reanimasyon kadrosuna Geyve Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
33-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kadrosuna Pamukova Devlet Hastanesi ve Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
34-Sadıka Sabancı Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Göz Hastalıkları kadrosuna Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
35-Kocaali İlçe Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kadrosuna Karasu Devlet Hastanesi kadrosundan bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
36-Yenikent Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Tabip kadrosuna Geyve Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan geçerli diyaliz sertifikasına sahip olan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
37-İl Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Tabip kadrosuna Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunan ve İl Sağlık Müdürlüğünde son bir yıl içerisinde en az 3 (üç) ay süre ile görev yapan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
38-Yenikent Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Tabip kadrosuna Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
39-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Eczacı kadrosuna Yenikent Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
40-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Teknisyeni Röntgen kadrosuna Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
41-Yenikent Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Memuru İlk ve Acil Yardım kadrosuna Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır. Ancak; Yenikent Devlet Hastanesinde İlk ve Acil Yardım branşındaki personelin farklı bir sağlık tesisine yerleşmesi halinde yapılan başvurular değerlendirmeye alınacaktır.
42-Yenikent Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Teknikeri Laboratuvar kadrosuna Geyve Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
43-Akyazı Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Teknikeri Anestezi kadrosuna Sapanca İlçe Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
44-Serdivan Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Teknikeri Anestezi kadrolarına Yenikent Devlet Hastanesi ve Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
45-Sadıka Sabancı Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Memuru İlk ve Acil Yardım kadrosuna Yenikent Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
46-Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Memuru Tıbbi Sekreter kadrosuna Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve Ürün Takip Sistemi eğitimlerini almış personel dışında başvuru alınmayacaktır.
47-Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Sağlık Memuru Toplum Sağlığı kadrosuna Hendek Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan ve Sağlıkta Kalite Ve Akreditasyon Sertifikasına sahip personel dışında başvuru alınmayacaktır.
48-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Sağlık Memuru Anestezi kadrolarına Akyazı Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
49-Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Sağlık Memuru Çevre Sağlığı kadrosuna Söğütlü Toplum Sağlığı kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
50-Kaynarca Toplum Sağlığı Merkezinde münhal ilan edilen Sağlık Memuru Toplum Sağlığı kadrolarına Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
51-Serdivan Devlet Hastanesi münhal ilan edilen Hemşire kadrolarına Yenikent Devlet Hastanesi, Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan ve ilgili sağlık tesisine en az 2 (iki) ay geçici görevlendirilen personel dışında başvuru alınmayacaktır.
52-Geyve Devlet Hastanesi münhal ilan edilen Hemşire kadrosuna Hendek Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
53-Serdivan Devlet Hastanesi münhal ilan edilen Hemşire kadrosuna Pamukova Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan ve Acil Servis Hemşireliği Sertifikasına sahip personel dışında başvuru alınmayacaktır.
54-Kocaali İlçe Devlet Hastanesi münhal ilan edilen Ebe kadrosuna Karasu Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
55-Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğünde münhal ilan edilen Ebe kadrosuna Akyazı Taşyatak Sağlık Evi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
56-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Ebe kadrosuna Kaynarca Kızılcaali Sağlık Evi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
57-Serdivan Devlet Hastanesi münhal ilan edilen Ebe kadrosuna Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan ve ilgili sağlık tesisine en az 2 (iki) ay geçici görevlendirilen personel dışında başvuru alınmayacaktır.
58-Hendek Devlet Hastanesinde münhal ilan edilen Ebe kadrosuna Akyazı Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.
59-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde münhal ilan edilen Diyetisyen kadrosuna Yenikent Devlet Hastanesi kadrosunda bulunan personel dışında başvuru alınmayacaktır.

Yerleştirme/Kura Takvimi

Başvuruların Alınması

30.10.2023 – 03.11.2023 (mesai bitimi)

Başvuruların Kurumlardan Son Geliş Tarihi

06.11.2023

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların İlanı

07.11.2023 – 08.11.2023 (en geç)

İtirazların Alınması

09.11.2023

İtiraz sonuçlarının ve nihai sonuçların açıklanması

10.11.2023




2023-yili-KASIM-donemi-il-ici-yer-degisikligi-kurasi-munhal-kadrolari

il içi yer değişikliği başvuru formu