2023 Yılı 2. Dönem 4924 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Duyurusu
24 Ağustos 2023

T.C.
SAKARYA VALİLİĞİ

İl Sağlık Müdürlüğü

2023 Yılı 2. Dönem 4924 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı

İ L A N I

             4924 sayılı Kanuna göre istihdam edilebilecek sözleşmeli sağlık personelinin işe alınmaları ve yer değiştirme işlemlerini düzenleyen 2023/1 sayılı Genelge; Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 23/01/2023 tarih ve E-49635782-010.06.01-207770330 sayılı yazı ile yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri, 06/12/2022 tarihli ve 32035 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 05/12/2022 tarihli ve 2022/629 Cumhurbaşkanı Kararı ile tespit edilmiş olup, 01/01/2023 tarihinden geçerli olmak üzere hizmet birimleri ve pozisyon unvanları ile hizmet sözleşmesi 28/12/2022 tarihli ve 1791555 sayılı yazı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vizelenmiştir.

            Boş bulunan sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına geçiş işlemlerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlığımızın 23/01/2023 tarihli ve “4924 Sözleşmeli Personel”
konulu 2023/1 sayılı Genelge uyarınca aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

 

USUL VE ESASLAR

  1. Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
  2. Ek-1 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına, öncelikle Devlet hizmeti yükümlüsü olmayan yan dal uzman tabipler, sonrasında boş pozisyon kalması halinde ise Devlet hizmeti yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde olan ve Devlet hizmeti yükümlülüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla Devlethizmetiyükümlüsü olan Yan Dal uzmantabipleri kuraya başvurabileceklerdir.
  3. Ek-2 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına, öncelikleDevlethizmetiyükümlüsüolmayan uzmantabipler, sonrasında boş pozisyon kalmasıhalinde Devlet hizmeti yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde olan ve Devlet hizmeti yükümlülüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla Devlethizmetiyükümlüsü olanuzmantabipler kuraya başvurabileceklerdir.
  4. Devlet hizmeti yükümlüsü olup da sözleşmeli pozisyona geçen personel, bir yıl çalışacağına dair vermiş olduğu taahhütnameye aykırı davranarak, (sözleşmesini mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanması hariç) taahhüt ettiği süreden önce feshederse, fesih tarihinden itibaren 3 (üç) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmeyecektir. Devlet hizmeti yükümlüsü olup olmadığına bakılmaksızın doğum sonrası ve askerlik sebebiyle aylıksız izne ayrılmak amacıyla sözleşmesini fesheden personel için yeniden sözleşme imzalanma aşamasında cezai şart uygulanmayacaktır.
  5. 26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınacaktır.
  6. Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.
  7. Yerleştirme işlemlerinde personelin aynı birimde vize edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmesi esastır. Ancak çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması halinde ihtiyaç yerleri ve başvuru yapılabilecek hastanelerin yer aldığı Ek-3 tablodaki yerlere başvuru alınacaktır.
  8. İl genelindeki yerleştirme işlemleri, komisyon kararı esas alınarak ÇKYS/İKYS işlemleri, sözleşmenin imzalanması ile fesih işlemi Bakanlık adına İl Sağlık Müdürü tarafından yapılacaktır.  Sözleşmenin feshinden sonra Devlet memurluğuna atama işlemleri il sağlık müdürlüğünce yapılacaktır. Sözleşmeli Personel ile imzalanacak Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesinin ekindeki hedeflerin değerlendirilerek, formun doldurulmasına yönelik işlemler başhekimce, takibi ise il sağlık müdürlüğünce yapılacaktır.
  9. Sözleşmeli personel statüsüne geçenlerden sözleşmelerinin bitiminde kadro yerinde boşluk bulunmamasıhalindeönceliklebubirimlerinbulunduğuilmerkezi/ilçeye, birimin bulunduğu il merkezi/ilçede yer bulunmaması halinde il içerisinde ihtiyaç bulunan diğer birimlere 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre naklen atamaları yapılacaktır.
  10. Mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanabilmesi için sözleşmesini feshederek Devlet Memurluğuna dönen sözleşmeli personel hariç usulüne uygun veya usulüne uygun olmadan sözleşmesini fesheden Devlet hizmet yükümlülüğü bulunmayan sözleşmeli personel ile fesih tarihinden itibaren 2 (iki) yıl geçmeden yeniden sözleşme imzalanmayacaktır. Devlet hizmet yükümlülüğü bulunanlar hakkında ise Genelgenin 5 inci madde uyarınca işlem tesis edilecektir.
  11. Bu Genelge yürürlüğe girmeden önce sözleşmeli olarak çalışmakta iken usulüne uygun fesih ihbarında bulunmaksızın görevinden ayrılan sözleşmeli personel ile 4(dört) yıllık sözleşme imzalamama süresi, 2 (iki) yıl olarak uygulanacaktır.
  12. Başvuru tarihi itibariyle, 663 sayılı KHK’nın 42 nci maddesi ile 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu kapsamında sözleşmeli pozisyonda görev yapanların başvuruları alınacak olup yerleşmeleri halinde kura sonuç tarihi itibariyle 1 ay içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi halde atamaları yapılmayacak olup bu kuradan doğan haklarını kaybedeceklerdir.
  13. Başvuru tarihi itibariyle, herhangi bir nedenle (askerlik, doğum, vb.) ücretsiz izinli durumda bulunan personelin başvuruları alınacak olup yerleşmeleri halinde 1 ay içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi halde atamaları yapılmayacak olup bu kuradan doğan haklarını kaybedeceklerdir.
  14. Bu ilan metni kapsamında yapılacak başvuru, değerlendirme, yerleştirme, atama ve göreve başlama sürecine ilişkin olarak ilan metninin son sayfasında yayımlanan “İl Komisyonu Çalışma Takvimine” göre hareket edilecektir.
  15. Takvimde belirtilen “Başvuru Süresi” içerisinde yapılmayan ve evrak kayıt numarası almayan talepler değerlendirilmeyecektir.
  16. Başvuruların ek'te yer alan “Başvuru Formu” ile yapılması zorunludur. İlgilisi tarafından usulüne uygun olarak doldurulacak form, formun verildiği yer tarafından DYS’ye kaydedilecektir. Formun DYS’de kayıt altına alındığı kayıt tarih “başvuru tarihi” olarak esas alınacaktır. Belirlenen usule aykırı başvuruda bulunmuş olanların talepleri dikkate alınmayacaktır.
  17. Yerleştirilmeye hak kazanan personelin ÇKYS/İKYS üzerinden atama kararı oluşturularak onaylanan Kararlar Müdürlüğümüzce ÇKYS/İKYS üzerinden kesinleştirildikten sonra resmiyet kazanacaktır.
  18. Kura sonucunda yerleştirilen Uzman Tabiplerin, atama karar tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde 4924 sözleşmeli pozisyonda görevine başlaması zorunludur. Bu sürenin aşımında veya ilgilinin kendi yazılı talebi ile sözleşmeli pozisyona geçiş isteğinden vazgeçtiğini bildirmesi halinde atama kararı iptal edilecektir. Bu durumdaki personelin atama kararının iptal tarihinden itibaren 1 (Bir) yıl süre ile yeniden 4924 sözleşmeli pozisyona geçiş talebi değerlendirilmeyecektir.
  19. İlan şartları nedeniyle kura çekilmesine ihtiyaç duyulduğu takdirde; kura yeri, tarihi ve saati Müdürlüğümüz Web sayfasından duyurulacaktır. Komisyonumuz huzurunda kura çekilecektir. İlgililerin katılımları isteğe bağlıdır.
  20. Sözleşmeli personel olarak atanabilmek için öngörülen şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanlar, atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile sözleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybederler.
  21. Personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi ve diğer evraklar imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.
  22. 2023 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası neticesinde ilimize yerleşmiş ama mehil müddetinde olan kişilerinde başvurusu kabul edilecektir. Başvurularını atanmış oldukları sağlık tesisinden yapabilirler.
  23. İl Sağlık Müdürlüğü komisyonu, kura takviminin herhangi bir aşamasında kurayı iptal etme, erteleme, başvuru yapılmış olsa bile münhal kadroyu iptal etme ve takvimde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

 

KURA TAKVİMİ:

Başvuruların Alınması

24.08.2023-04.09.2023

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların ilanı

05.09.2023-06.09.2023

İtirazların Alınması

07.09.2023

Nihai Sonuçların İlanı

08.09.2023

 

MÜNHAL KADROLAR:


EK-1

S.N

SAĞLIK TESİSİ

2023 YILI VİZESİ

MÜNHAL

UNVAN

1

SEAH

51

35

UZMAN TABİP (YAN DAL)

 

EK-2

S.N

SAĞLIK TESİSİ

2023 YILI VİZESİ

MÜNHAL

UNVAN

1

HENDEK DH

34

15

UZMAN TABİP

2

AKYAZI DH

33

15

UZMAN TABİP

3

KARASU DH

30

21

UZMAN TABİP

4

GEYVE DH

26

16

UZMAN TABİP

5

PAMUKOVA DH

6

5

UZMAN TABİP

6

FERİZLİ İDH

6

5

UZMAN TABİP

7

SAPANCA İDH

5

3

UZMAN TABİP

8

KAYNARCA ŞEHİT GÖKHAN AYDER İDH

4

4

UZMAN TABİP

9

KOCAALİ İDH

4

2

UZMAN TABİP

10

TARAKLI İDH

1

1

UZMAN TABİP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK-3

S.N

MÜNHAL BİRİM

BAŞVURU YAPABİLECEK KADRO BİRİMİ

BAŞVURU YAPABİLECEK BRANŞ

MÜNHAL KADRO SAYISI

1

KARASU DH

SEAH

YENİKENT DH

GENEL CERRAHİ

1

2

KARASU DH

SEAH

NÖROLOJİ

1

3

KARASU DH

SEAH

RADYOLOJİ

1

4

KARASU DH

SEAH

SADIKA SABANCI DH

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ

1

5

KARASU DH

SEAH

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON

1

6

KARASU DH

SEAH

TIBBİ BİYOKİMYA

1

7

KARASU DH

YENİKENT DH

ÜROLOJİ

1

8

GEYVE DH

SEAH

RADYOLOJİ

1

9

GEYVE DH

SEAH

GÖZ HASTALIKLARI

1

10

SAPANCA İLÇE DH

SEAH

YENİKENT DH

İÇ HASTALIKLARI

1

 


4924 SAYILI KANUNA İSTİNADEN SÖZLEŞMELİ OLARAK ATANMAK İÇİN BAŞVURU FORMU İçin Tıklayınız