2023 Yılı 1. Dönem 4924 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı
09 Ocak 2023



             3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek-3 üncü maddesi, Uzman Tabip ve Tabiplerin Devlet hizmeti yükümlülüklerini istekleri halinde 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personeli olarak yapmalarına, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (1) bendi ise Devlet hizmeti yükümlüsü olmayan Uzman Tabip ve Tabiplerin istekleri halinde 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına geçmelerine imkân tanımaktadır.   
 2023 yılı içerisinde 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri, 06.12.2022 tarihli ve 32035 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 05.12.2022 tarihli ve 2022/629 Cumhurbaşkanı Kararı ile tespit edilmiş olup, 01.01.2023 tarihinden geçerli olmak üzere hizmet birimleri ve pozisyon unvanları ile hizmet sözleşmesi 28.12.2022 tarihli ve 1791555 sayılı yazı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vizelenmiştir.
Boş bulunan sözleşmeli tabip ve uzman tabip pozisyonlarına geçiş işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Bakanlığımızın 29.12.2022 tarihli ve “4924 Sözleşmeli Personel” konulu 2022/9 sayılı Genelgesi yürürlüğe girmiştir.
Bu kapsamda, 2023 yılında kullanılmak üzere ilimize ait vizelenen pozisyon listesi, 4924 Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi, 4924 Sözleşmeli Tabip ve Uzman Tabiplerin Görev Tanımları ile Mesleki ve Etik Kurallarına ilişkin Makam Onayı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 29.12.2022 tarihli ve 1680 sayılı yazısına ekli 4924 Sözleşmeli Personelin Hizmet Hedefleri ile Sözleşme Yenilenmesine İlişkin Usul ve Esasları doğrultusunda yapılacak söz konusu kura aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre İl Sağlık Müdürlüğümüzce sonuçlandırılacaktır. 
USUL VE ESASLAR

Boş bulunan sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına yerleştirme  işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır. 
1)Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde  çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunanların, bu yükümlülüğü sona ermeden sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır,

2)Ek-1 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonları, sadece yan dal uzmanları için kullanılacaktır, 

3)Ek-2 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonları vizelerine sadece  vizelenen birimlerdeki personel başvuracaktır.

4)26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme  Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınır.

5)Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, söz konusu pozisyonun bulunduğu birimde sırasıyla hizmet puanına ve sonra hizmet süresine öncelik verilerek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Hizmet süresinin ve hizmet puanın eşitlik olması halinde yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

6)İl içerisindeki yerleştirme işlemlerinden sonra boş pozisyon bulunması halinde il sağlık müdürlüğünün talebi üzerine, diğer illerde görev yapanların yerleştirme işlemleri Bakanlık merkez teşkilatınca yapılacaktır.

7)İl içerisindeki yerleştirme işlemleri, sözleşmenin feshi ve sözleşmenin feshinden sonra  Devlet memurluğuna atama işlemleri il sağlık müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 

8)Sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin ÇKYS/IKYS işlemleri komisyon kararları esas alınarak yapılacaktır. Hizmet sözleşmeleri ve diğer belgeler Bakanlık adına il sağlık müdürü tarafından imzalanacak ve sözleşmeli personele imzalatılacaktır.

9)Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun Sözleşmeli personelin sayısı ve çalıştırılacakları yerler başlıklı 3. maddesi gereğince vize işlemine aykırı pozisyon unvanlarında ve sağlık birimlerinde sözleşmeli personel istihdam edilmeyecektir.

10)Sağlık Bakanlığı 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Atama ve yerleştirme işlemleri başlıklı 5. maddesi ı) fıkrasının “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine tabi olarak tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı olarak çalışanların; sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri kura ile yapılır……” hükmü gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamı dışında çalışan personel kuraya başvuramayacaktır.

11)Başvuru tarihi itibariyle, 663 sayılı KHK’nın 42 nci maddesi ile 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu kapsamında sözleşmeli pozisyonda görev yapanların başvuruları alınacak olup yerleşmeleri halinde 1 ay içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi halde atamaları yapılmayacak olup bu kuradan doğan haklarını kaybedeceklerdir.

12)Başvuru tarihi itibariyle, herhangi bir nedenle (askerlik, doğum, vb.) ücretsiz izinli durumda bulunan personelin başvuruları alınacak olup yerleşmeleri halinde 1 ay içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi halde atamaları yapılmayacak olup bu kuradan doğan haklarını kaybedeceklerdir. 

13)Bu ilan metni kapsamında yapılacak başvuru, değerlendirme, yerleştirme, atama ve göreve başlama sürecine ilişkin olarak ilan metninin son sayfasında yayımlanan “İl Komisyonu Çalışma Takvimine” göre hareket edilecektir.

14)Takvimde belirtilen “Başvuru Süresi” içerisinde yapılmayan ve evrak kayıt numarası almayan talepler değerlendirilmeyecektir.
15)Başvuruların ek'te yer alan “Başvuru Formu” ile yapılması zorunludur. İlgilisi tarafından usulüne uygun olarak doldurulacak form, formun verildiği yer tarafından EBYS’ye kaydedilecektir. Formun EBYS’de kayıt altına alındığı kayıt tarih “başvuru tarihi” olarak esas alınacaktır. Belirlenen usule aykırı başvuruda bulunmuş veya bulunacakların talepleri dikkate alınmayacaktır.

16)Yerleştirilmeye hak kazanan personelin ÇKYS/İKYS üzerinden atama kararı oluşturularak İl Sağlık Müdürlüğü Makam Onayına sunulacak olup, onaylanan Kararlar Müdürlüğümüzce ÇKYS/İKYS üzerinden kesinleştirildikten sonra resmiyet kazanacaktır.

17)Kura sonucunda yerleştirilen Uzman Tabiplerin, atama karar tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde 4924 sözleşmeli pozisyonda görevine başlaması zorunludur. Bu sürenin aşımında veya ilgilinin kendi yazılı talebi ile sözleşmeli pozisyona geçiş isteğinden vazgeçtiğini bildirmesi halinde atama kararı iptal edilecektir. Bu durumdaki personelin, hakkındaki söz konusu atama kararının iptal tarihinden itibaren 1 (Bir) yıl süre ile yeniden 4924 sözleşmeli pozisyona geçiş talebi değerlendirilmeyecek olup, münhal ilan edilen kadroya ise sırası gelen diğer personelin atanma işlemi yapılacaktır.

18) İlan şartları nedeniyle kura çekilmesine ihtiyaç duyulduğu takdirde; Komisyonumuz huzurunda ilgililerin de katılımları sağlanarak gerçekleştirilecektir. Kura tarihi ve kuraya dahil personel, başvuru değerlendirme sonuçları ile birlikte duyurulacaktır. Kura sonuçları Müdürlüğümüz web adresi olan http://www.sakaryaism.saglik.gov.tr/ sayfasında yayımlanacaktır.

19)Sözleşmeli personel olarak atanabilmek için öngörülen şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanlar, atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile sözleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybederler.

20)Başvurular, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 4924 sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Personel İl Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

21)İl içerisindeki yerleştirme işlemleri, sözleşmenin feshi işlemleri ve sözleşmenin feshinden sonra Devlet Memurluğuna atama işlemleri İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.

22)Personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.



 

            KURA TAKVİMİ:

Başvuruların Alınması

09.01.2023-11.01.2023

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların ilanı

12.01.2023-13.01.2023

İtirazların Alınması

16.01.2023

Nihai Sonuçların İlanı

17.01.2023

 

 

MÜNHAL KADROLAR:

EK-1

S.N

SAĞLIK TESİSİ

2023 YILI VİZESİ

MÜNHAL

UNVAN

1

SEAH

51

51

UZMAN TABİP (YAN DAL)

2

YENİKENT DH

1

1

UZMAN TABİP (YAN DAL)

 

EK-2

S.N

SAĞLIK TESİSİ

2023 YILI VİZESİ

MÜNHAL

UNVAN

1

HENDEK DH

34

34

UZMAN TABİP

2

AKYAZI DH

33

33

UZMAN TABİP

3

KARASU DH

30

30

UZMAN TABİP

4

GEYVE DH

26

26

UZMAN TABİP

5

PAMUKOVA DH

6

6

UZMAN TABİP

6

FERİZLİ İDH

6

6

UZMAN TABİP

7

SAPANCA İDH

5

5

UZMAN TABİP

8

KAYNARCA ŞEHİT GÖKHAN AYDER İDH

4

4

UZMAN TABİP

9

KOCAALİ İDH

4

4

UZMAN TABİP

10

TARAKLI İDH

1

1

UZMAN TABİP

 


Başvuru Formu İçin Tıklayınız.