T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü

Kırk Uçurma Adı Altında Toplum Sağlığı Merkezleri, Kamu Hastaneleri Ve Özel Hastanelerde Etkinlikler Sürüyor

Güncelleme Tarihi: 19/10/2017

İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda görevli ebe, hemşire, doktor ve diyetisyenlerden oluşan ekiplerimizin kırk uçurma adı altında toplum sağlığı merkezleri, kamu hastaneleri ve özel hastanelerde gerçekleştirdikleri çalışmalar sürüyor.
Gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, anne adaylarına ve yeni doğum yapmış annelere konunun önemine yönelik özel davet mektuplar gönderildi. El kitapçıkları dağıtıldı, çeşitli ikramlar yapıldı; tüm anneler için uçan balonlar hazırlanarak tutulan dilekler eşliğinde gök yüzüne bırakıldı. Annelerle bebeklerin doğum sonrasında çektirdikleri fotoğraflar tablo haline getirilerek annelere armağan edildi.
Yapılan çalışmalarla anne sütünün önemi, başarılı emzirme yolları, doğum sonrası depresyona karşı alınması gereken önlemler ile gebe ve emziren annelerin beslenme konusunda doğru bilinen yanlışları öğrenmesi ile annelerin daha uzun süre emzirmesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.
Doğumun fizyolojik bir olay olduğu konusunda oluşturulan farkındalık ile İlimizde sezeryan oranlarının gün geçtikçe daha da azalacağına ve ilk 6 ay sadece anne sütü alımını arttırarak, gelecekte daha sağlıklı bireylerle daha sağlıklı bir toplum yetiştirilmesine öncülük edeceğine inanılmaktadır.