T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü

Dört hastanemiz Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi aldı

Güncelleme Tarihi: 10/08/2020

Sıfır Atık Projesi kapsamında kamu kurumlarında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetimiyle ilgili çalışmalar kamu hastanelerinde de sürüyor. Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı tarafından, kamu hastanelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince çalışmalar devam ediyor. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesinin ardından Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi, Kocaali İlçe Devlet Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi de Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Diğer hastanelerimizde de çalışmaların devam ettiği belirtilirken, temel seviye belgenin daha üst seviyelere ulaştırılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.