MHRS güncel bilgilendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi: 05/06/2018

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından kamu hastaneleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) güncel bilgilendirme toplantısı Toyota-SA Acil Yardım Hastanesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mahmut Atum’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sağlık tesislerinde MHRS’den sorumlu başhekim ve ilgili sorumlular Uzman Aşkın Gürler, birim çalışanı Şeyma Akbaş, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme Değerlendirme birim çalışanları Birsel Esra Biçer, Servet Bülbül, Atilla Akgül tarafından son güncellemelerle ilgili bilgilendirildiler.

Toplantıda konuşan Op. Dr. Mahmut Atum, MHRS Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi ve MHRS Kongre katılımı sonucunda edinilen bilgilerin aktardı. Atum’un konuşmasının ardından ise hastane bazlı MHRS parametreleri hakkında sunum yapıldı. Toplantıda, hastanelerde MHRS’yi negatif ve pozitif yönde etkileyecek konularla ilgili öneriler görüşüldü.

Sakarya’nın MHRS doluluk oranında Türkiye’de birinci sırada olduğu belirtilen toplantıda, Sakarya’nın ayrıca randevulu muayene oranında ise ilk sırada yer aldığı kaydedildi. Toplantının sonunda ise MHRS sisteminin artan randevulu muayene taleplerini karşılamak, sunulan hizmetlerin etkinliğini ve verimliliğini artırmak üzere Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ilgili birim sorumlusu Şeyma Akbaş tarafından MHRS Çalışma Usul ve Esasları hakkında sunum yapılarak, sağlık tesislerinin yöneticilerinin görüş ve önerileri alındı.

• IMG_0589.JPG
  • IMG_0591.JPG